Archívum

9th International Conference on Management

A 2012. és 2015. évek után, 2019. június 13-14-én ismét Gödöllő lesz az International Conference on Management (ICoM) angol nyelvű nemzetközi konferenciasorozat helyszíne. A már kilencedik alkalommal megrendezett ICoM házigazdája a SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara, mely tudományos konferencián európai, ázsiai, afrikai és amerikai szakemberek vitathatják meg menedzsment témájú kutatásaik legújabb eredményeit.

9/12 Kiberbiztonság nemzetközi verseny

Idén április 5-én és 6-án Genfben tartották a 4. Európai 9/12 Kibervédelmi Diákversenyt, melyre összesen 10 ország 20 egyeteméről érkeztek, hogy egy többfordulós esettanulmány verseny keretében összemérjék tudásukat a kibervédelem területen tanuló és kutató diákok. A versenyben két magyar csapat is indult, melyből az egyik a Szent István Egyetem, Óbudai Egyetem és Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös doktorandusz csapata (a csapattagok között a GSZDI hallgatójaként Barta Gergővel) az elődöntőig küzdötte magát.

Conference on the 25th anniversary of the establishment of the Doctoral School

To celebrate the 25th anniversary of the establishment of the Doctoral School of Management and Business Administration of Szent István University, the Doctoral School is organising an International Scientific Conference with the title: Business and Management Sciences: New Challenges in Theory and Practice.

Konferencia a Doktori Iskola a megalapításának 25. évfordulója alkalmából

A Szent István Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola a megalapításának 25. évfordulója alkalmából, „Business and management sciences: New challenges in theory and practice / Gazdálkodás- és szervezéstudomány: Új kihívások az elméletben és gyakorlatban” címmel, nemzetközi tudományos konferenciát rendez.

Gábriel Mónika Best Paper Award-ot nyert

Örömmel számolunk be arról, hogy a 22nd International Symposium on Logistics konferencia Bíráló Bizottságának egyhangú határozata alapján, a beadott tanulmány és a konferencia-előadás együttes értékeléseként Miskolcziné Gábriel Mónika kapta az idei év legjobb PhD-Paper díját. Az ISL egy évente megrendezésre kerülő egyik legrangosabb nemzetközi konferenciasorozat. Az elismerés tovább erősíti a GSZDI és a hazai logisztikai kutatás szakmai-tudományos elismerését.

'Circular Economy' konferencia

A SZIE Tudástranszfer Központjának Kari Tanácstermében - 2017. április 28-án 13.30-tól - a "Circular economy: fókuszban a megújuló energia konferencia és kerekasztal beszélgetés" program keretében került sor arra az akadémiai beszélgetésre, melyet a 'Circular Economy' konferencia szervező-bizottságának elnöke (Dr. Fogarassy Csaba), illetve a Szent István Egyetem Doktori Tanácsának elnöke (Dr. Helyes Lajos)  valamint a Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola vezetőjének (Dr. Lehota József) kezdeményezésére jött létre.

IBM SPSS workshopok a GSZDI hallgatói számára

A. J. Guarino, amerikai biostatiosztika proffesszor, Fullbright-specialist ösztöndíjjal 42 napot töltött a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán a Közgazdaságtudományi, Jogi és Módszertani Intézetében. A Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola 2017. április 24-én és 25-én workshopot szervezett hallgatói számára, melynek keretében a doktoranduszok elsajátíthatták a többszörös lineáris regresszió a többváltozós varanciaanalízis illetve a diszkriminancia analízis alapjait. A részletes program alább olvasható

A jogelőd egyetemek doktori dokumentumai

Az alábbikban teszünk közé a jogelőd intézmények (m.kir. József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gödöllői Agrártudományi Egyetem) doktori képzéséhez kapcsolódó dokumentumokat.

Doktori Iskola Tanácsának februári ülése

A 2017. február 15-i ülésen Dr. Lehota József köszöntötte a Doktori Iskola Tanács megjelent tagjait, majd ismertette a napirendi pontokat, amelyeket a jelenlévők elfogadtak, ezzel megkezdve a munkát.

Ezt követően Dr. Hajós László nyugalmazott egyetemi tanárt köszöntötte a Doktori Iskola Tanácsa a 70. születésnapja alkalmából.

A napirendi pontok alapján szavazás történt:

Kutatók Éjszakája - A tudás hatalom 2016

A program egy szakmai előadással kezdődött, melyet Dr. Muraközy László tartott „A 21. század üzleti világának globális környezete” címmel. Ezt követően Dr. Lehota József tartott tájékoztatót a Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola programjáról, amit egy rövid beszélgetés követett a doktoranduszokkal és a doktori képzés után érdeklődőkkel. A program egy tudománnyal kapcsolatos játékos vetélkedővel zárult, ahol a rendezvényt meglátogató gyerekek és szüleik tudománnyal kapcsolatos játékos feladatokból álló vetélkedőn vettek részt.

Oldalak